• De beste severdighetene

    No entries found

  • De beste restaurantene

    No entries found

  • De beste shoppingstedene

    No entries found

Shanghai er en av de største og mest fasinerende byer i hele verden. Selv om ca 15 millioner innbyggere bor i dette urbane området og skaper et fargerikt virvar av mennesker, biler og sykler, byr likevel parker og templer plass for stille og fredelige stunder.

Den legendariske havnebyen ved Huangpu-elven har spilt en avgjørende rolle i den turbulente historien om det moderne Kina. Opprinnelig var Shanghai en av sju såkalte traktathavner, som knyttet det keiserlige Kina med Vesten. Byen er kjent for ”The Bund”, som er en elegant og berømt gate og strandpromenade. Her finnes det store handelshus og luksuriøse villaer fra det 19. århundre. Shanghai er også vuggen for det kinesiske kommunistpartiet og sentrum for industrioppgangen i folkerepublikken.

De største attraksjonene i Shanghai er å besøke noen av de tallrike templene og museene eller gå en tur langs ”The Bund”. Dessuten er Shanghai et populært utgangspunkt for turer til Grand Canal eller til de berømte byene Wuxi og Suzhou.

Nanjing Lu
Nanjing Lu er den mest prominente handlegata i Shanghai og byr på det største antall vestlig orienterte forretninger i hele Kina.

Jadebuddha-Tempel 
Tempelet har to verdifulle Buddha-statuer, som ble fraktet fra Burma i det 19. århundre. Den sittende Buddha av hvit jade er 1,95 meter høy, den liggende Buddha måler ca 90 centimeter.

Yuhagen
Hagen ble bygget i 1559 og er med sine dammer, huler og pagoder, en av de mest overdådige og fineste kinesiske hagene i Shanghai.