• De beste severdighetene

    No entries found

  • De beste restaurantene

    No entries found

  • De beste shoppingstedene

    No entries found

Et renessansefort vokter havnen i Civitavecchia, inngangsporten til Roma, som er en av verdens fineste byer. Fra Roma ble grunnlagt i 753 f.Kr. til tiden Romerriket forfalt, har Roma vært arnested for mange av verdens største kunstnere, arkitekter, fyrster og filosofer.

Colosseum
Dette store monumentet står fortsatt som en påminnelse om det mektige romerske imperiet. Colosseum hadde sitteplass til 50 000 mennesker, og arenaen ble oversvømmet for å utkjempe sjøslag og deretter tørket og pusset på bare noen få timer for at gladiatorene kunne kjempe.

Peterskirken
Peterskirken ligger i Vatikanstaten, verdens minste selvstendige stat, og er verdens største kirke og representerte en av renessansens største bragder, med det Sikstinske kapell og Michelangelos berømte malerier: "Skapelsen" og "Dommedag".

Panteon
Denne utrolige, sylinderformede bygningen ble bygget i det første århundre og har 16 enorme søyler som støtter portico og en enorm kuppel. Italienske konger er begravd her sammen med maleren Raphael. Det er et av de best bevarte monumentene fra antikken.

Kommende Civitavecchia (Rom) cruises