• +49 089 51703 350 (CET)
  • Call me back
  • Mon to Fri: 10 am - 5 pm
    20.05.: Public holiday, closed
    30.05.: Public holiday, limited availability, 11 am - 4 pm
Om oss

Om oss

Rederiet Princess Cruises ble opprettet i 1965 , den gang kun med ett skip som gikk i cruisefart langs den meksikanske rivieraen. Siden den gang hører Princess Cruises til pionerene innen den moderne cruiseindustrien. Med 18 skip og hovedkontor i Los Angeles, er Princess Cruises i dag et av verdens største rederier. I 2015 feiret Princess sitt 50-års-jubileum.

Grunnsteinen for firmaets suksess la Stanley B. McDonalds, da han i 1965 chartret skipet Princess Patrizia. I november samme år, ble skipet satt inn i cruisetrafikken langs Mexicos vestkyst. Skipets navn ga inspirasjon til firmanavnet. Etter vellykkete år med stadig økende etterspørsel, som overskred kapasiteten til det lille skipet, chartret Princess det nye skipet MS Italia og ga det navnet Princess Italia.

Raskt inntok Princess en viktig posisjon i det voksende cruisemarkedet. Allerede i 1968 begynte man å tilby cruise til Alaska og den lille havfruen ble firmaets logo.

Etter sammenslåingen med Penisular and Oriental Steam Navigation Company, forkortet med P&O Cruises, skjøt Princess Cruises 1974 seg inn på toppen av cruisemarkedet langs den amerikanske vestkysten.

Året etter ble Princess verdensberømt gjennom den populære TV-serien „Love Boat“. Rederiet hadde på dette tidspunktet en av verdens mest moderne og mest eksklusive cruiseflåte. TV-serien ga millioner av tv-seere et innblikk i konseptet til et moderne cruiseskip og sørget for økning i hele cruisemarkedet.

Siden midten av 80-tallet har Princess Cruises utvidet programmet sitt kontinuerlig. I 1981 kjøpte rederiet sin første karibiske øy (Palm Island i Grenadinene) og i 1987 åpnet den første lodgen i Alaska (Denali Princess Wilderness Lodge). Oppdraget om byggingen av det første panorama-glasstoget (Midnight Sun Express) fra Anchorage til Fairbanks ble gitt og man jobber målrettet med å opprette nye reisemål.

Året 2003 ble en milepæl for Princess. P&O Princess Cruises plc, som firmaet het på dette tidspunktet, ble en del av Carnival Corporation. Etter dette tilhørte Princess Cruises „World’s Leading Cruise Lines“ og ble verdens største criusekonsern.

I dag krysser Princess Cruises sine skip på alle verdens hav og kontinenter. Princess- passasjerer kan velge mellom cruise til Alaska, Asia, Australia & New Zealand, Europa, Hawaii & Tahiti, Kanada & New-England i Karibien og langs den meksikanske rivieraen, i tillegg til reiser gjennom Panamakanalen og til Sør-Amerika. Selvsagt er det mulig å reise på cruise jorden rundt i mer enn 100 dager.