• De beste severdighetene

    No entries found

  • De beste restaurantene

    No entries found

  • De beste shoppingstedene

    No entries found

Denne hovedstaden er kjent som "den vestlige sivilisasjonens vugge" og er et obligatorisk reisemål for dem som reiser rundt i verden, med sin flotte arkitektur, legendariske kulturattraksjoner og enestående plass i verdenshistorien. Athen er en fengslende blanding av klassiske og moderne elementer og kan skryte av noen av verdens eldste og mest kjente landemerker og bærer sin gamle arv med stolthet.

Akropolis
Den "høyt beliggende byen", som antikkens Athen ble kalt, kan vise frem de strålende marmorkonstruksjonerene i Parthenon, som ble bygget til ære for Athene, gudinnen for visdom, og Parthenons adkomstport, Propylaea. Tempelet til Athena Nike, som er viet til bevingede jomfruer som betjente henne, og Erektheion, "jomfruenes terrasse".

Mouseion – Musenes høyde
Mouseion var stedet legenden forteller at Sokrates betalte prisen for sine avanserte ideer om ungdom og religion ved å drikke en kopp som inneholdt dødelig giftkjeks. I Horologion, kjent som vindenes tårn, kan du lytte godt for å høre stemmene noen sier taler fra fordums tid.

Hadrians bue
Du kan også se den strålende Hadrians bue i det som var det gamle kvartalet med bymuren rundt, som var en gave til byen fra den romerske keiseren, og det majestetiske Zevstempelet, bygd over en 700-årsperiode som begynte i det 6. århundre f.Kr.

Kommende Athen cruises