Paris og den franske landsbygda

Paris og den franske landsbygda

Rundreisen din begynner i Paris hvor du får besøke noen av de viktigste severdighetene og slottet i Versailles, som ligger like i nærheten. Turen går så videre sørover for å se romerske ruiner, vakre vingårder og den berømte broen i Avignon.  Mot slutten av landturen krysser vi grensen til Spania og reiser videre til Barcelona, som er avgangshavnen for det praktfulle cruiset i Middelhavet.

Dag 1 Paris
Etter ankomsten i enestående Paris, Frankrike blir du hentet med turbuss og kjørt til et komfortabelt hotell for overnatting.  Bli kjent med  dine reisefeller og turleder på en velkomstmiddag på en av de mange livlige restaurantene i Paris.  Middagen er inkludert.

Dag 2 Paris
Bli med på en guidet morgentur i Paris. Vi får se Eiffeltårnet,  Place de la Concorde, Louvre, Triumfbuen og berømte Champs-Elysees. Omvisningen inkluderer  også et besøk til den legendariske Notre Dame-katedralen. Resten av ettermiddagen og kvelden er fri til å gjøre som du selv ønsker. Frokost er inkludert.

Dag 3 Paris
Innta en deilig frokost før turen går til Versailles. Slottet som tilhørte Ludvig den fjortende; Solkongen, ligger kun en kort kjøretur fra Paris. Her kan man beundre de overdådige utsmykningene i denne kongelige residensen, spesielt den storslåtte dekoren i det kongelige kapellet og den berømte Speilsalen.  Vår lokale guide puster liv til historien under omvisningen, og etterpå blir det tid til å rusle gjennom deler av det elegante, store  hageanlegget på over tusen mål. Deretter  blir det nok en kveld etter eget ønske i Paris. Frokost er inkludert.

Dag 4 Paris/Avignon
Slapp av på første klasse om bord i høyhastighetstoget  TGV (Train a Grande Vitesse) mens du reiser sydover gjennom hjertet av Frankrike til Avignon, "Pavenes storslåtte by" som i juli hvert år er vertskap for en av verdens største kunstfestivaler.  Vi inntar lunsj på en lokal restaurant før vi får en omvisning i vakre Avignon, inkludert et besøk i det imponerende pavepalasset og den berømte broen. I kveldingen blir det middag og vinsmaking i Châteauneuf-du-Pape regionen hos Les Domaines Mousset. Frokost, lunsj og middag er inkludert.

Dag 5 Avignon/Narbonne/Carcassonne
Eventyret fortsetter videre gjennom det franske landskapet som er gjennomsyret av romertidens antikke historie. Vårt første stopp er Pont du Gard hvor vi får se den største gjenværende romerske akvedukten i Frankrike. Besøk det romerske amfiteateret og se også  Maison Carrée, Frankrikes best bevarte romerske tempel. Ferden går videre forbi Montpellier før ankomst i Narbonne for lunsj og vinsmaking på Chateau L'Hospitalet. Sent på ettermiddagen kommer vi fram til middelalderbyen Carcassone med sin gamle bymur, og får en orienteringstur og en kveld til egen disposisjon. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6 Carcassonne/Barcelona
Vi krysser grensen til Spania og kommer fram til Barcelona, den nest største byen i Spania. På kveldens program står en spesiell avskjedsmiddag på en lokal restaurant med paella på menyen. Du kan også bli med på en valgfri flamenco-forestilling etter middagen. Frokost og middag er inkludert.

Dag 7 Barcelona/Ombordstigning
Dagens sightseeingtur går til Columbusmonumentet, den elegante Las Ramblas med sine vakre trær,  Plaza de Catalunya og Paseo de Gracia. Vi beundrer Gaudis mesterverk, la Sagrada Familia, og får glede oss over panoramautsikten over byen fra Montjuic-høyden. Besøk også det gotiske kvartalet, før du drar ned til havnen for å finne skipet. Frokost er inkludert.

Dag 7 - 14/18 Cruise

Cruisetour 2A - 17 netter
Paris til Roma
Tur på land før cruiset (6 netter)
Cruise "Middelhavet" (11 netter)

 

Cruisetour 2B - 13 netter
Paris til Roma
Tur på land før cruiset (6 netter)
Cruise "Middelhavet" (7 netter)