Det klassiske Italia

Det klassiske Italia

Denne rundreisen tar deg med til de aller viktigste severdighetene i Italia. Etter en drømmestart  i Venezia går reisen videre med tog til Toscana. Her får du besøke den fantastiske renessansebyen Firenze, og være med på vinsmaking i den berømt e vinregionen Chianti. Som en avslutning på denne  rundturen på land går ferden videre til antikkens Roma og Vatikanet før du går om bord i skipet ditt i Civitavecchia.

Dag 1 Venezia
Velkommen til Italia! Vi ankommer magiske Venezia og får en effektiv overflytting til vårt komfortable hotellopphold. Her blir det en velkomstdrink hvor du får møte din reiseleder og reisefeller. Overnatting på hotell i Venezia.

Dag 2 Venezia
Våkn opp og begynn dagen med en bedre frokost, og legg så ut på en halvdags spasertur med guide i Venezia. Høydepunktene inkluderer Markusplassen og Dogepalasset. Resten av ettermiddagen og kvelden har du til fri rådighet. Frokost er inkludert.

Dag 3 Venezia/Firenze
Ferden går med tog gjennom det nydelige landskapet i Toscana, forbi duvende bakker og billedvakker natur på vei til Firenze. Ankomst og innsjekking på hotellet sent på ettermiddagen. I kveld blir det en solid toskansk middag på en lokal restaurant. Frokost og middag er inkludert.

Dag 4 Firenze
Dagens sightseeing inkluderer Duomo-katedralen, Ghibertis berømte bronseporter ‘Porten til Paradis’ i dåpskapellet,  kunstakademiet med statuen av David, et av Michelangelos aller største mesterverk. Spaser videre til Ponte Vecchio, Signoria-plassen og Santa Croce torg. Frokost er inkludert.

Dag 5 Firenze/Roma
Innta en deilig frokost før turbussen går videre til San Gimignano hvor du får tid til å utforske denne middelalderbyen. Reisen går videre til Chianti-distriktet med innlagt vinsmaking og lunsj på en lokal restaurant. Innsjekking på hotellet i Roma senere på ettermiddagen, med resten av dagen og kvelden til egen disposisjon. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 6 Roma
Foreta en tidsreise tilbake til antikkens Roma med besøk til Coliseum og Forum Romanum på en halvdagstur rundt i Roma. Resten av ettermiddagen har du fri til å utforske den ‘evige stad’ grundigere på egenhånd. Frokost er inkludert.

Dag 7 Roma/Ombordstigning
Du har så mye å se og så mange opplevelser i vente på denne reisen, så nyt din siste frokost  på land. Vi ser oss ærbødig omkring i byggverkene fra renessansen og barokkens tid når vi besøker det innholdsrike Vatikanmuseet, det Sixtinske kapell og Peterskirken – den aller største og mest respektinngytende kirke i verden. Etter litt tid på egenhånd i området til Petersplassen til å spise lunsj og få unnagjort litt shopping i siste liten drar du så videre og finner frem til skipet i havnebyen Civitavecchia. Frokost er inkludert.

Dag 7 - 14/17 Cruise